Saturday, August 9, 2014

:)

Sättisin oma elu selle järgi, et teadsin, et mul täna öine ots. Magasin päeval ja puha ... pikalt, et ikka puhanud oleks. Sain siis vormiriided selga, kui tuli sõnum, et läheb selline lennuk, millega ma ei lenda ja seega on mul nüüd kodune valve hommikul kella 6ni. Kell on 00.30 ja und ei ole :).

Selleks, et oma plaan ellu viia, pean hommikul vara minema kontorisse ja võtma oma "exit permiti" ehk siis riigist väljumise loa. Jah, selleks, et riigist väljuda oma vabadel päevadel jms, pead saama loa. Üldiselt see antakse. Kui oled saanud hakkama millegi halvaga, siis ei anta :). Ühesõnaga on see tegelikult üks peavalu, sest see on täiesti mõttetu. Väidetavalt tahab valitsus teada, kui palju inimesed reisivad jms ... palun väga ...võtke piiriületuste info. Ei ... neil on aja eraldi süsteemi. Ja lisaks kõigel pean ma selle saama paberkandjal :).

Lisaks on siin veel palju reegleid.

Nt 12h enne oma lendu pead olema kodus ja tohid ära käia ühe korra kuni 90 minutit.
Nt kui oled siin kohapeal ja Sul on vaba päev, pead kodus olema hiljemalt kell 4ks hommikul ja ei tohi väljuda enne 7t hommikul. See reegel tehti väidetavalt Rumeenia tütarlaste pärast, kes kohalike meestega hotellides "raamatuid lugesid" ja nii lisa raha teenisid. Kohalikud naised käisid kontoris kaebamas ja oligi uus reegel :)
Nt mehed naiste elamistes ja naised meeste elamistes saavad üksteist külastada kella 7st hommikul kuni 22ni õhtul. Ka väljaspoolt meie enda firmat külalised saavad külastada meid sellel ajal. Külalised tuleb registreerida ja puha :)

Elamistest väljume uksekaartidega ja samamoodi saame ka sisse. Ja meid jälgivad ka kaamerad :) 
 

No comments:

Post a Comment