Thursday, August 12, 2010

I have ...

... Internet! Lõpuks ometi. Kiirus pole küll maailma kõige parem, aga kannatab isegi täiesti normaalselt skaipida. Ostsin endale kohe kaamera ja mikrofoni ja kõrvaklapid. Tore on perekonnaga jälle ühenduses olla.

Vahepeal on mul siin lõppenud teeninduse koolitus, mille eksami tegin 100%le :) No tegemist ei olnud mingisuguse väga raske asjaga. Nüüd on paar hingetõmbepäeva olnud st et ikka koolitus, aga oleme rääkinud erinevatest kultuuridest jne. Tänasest hakkab siis SEP - Safety and Emergency, mis kestab neli nädalat! Kui teeninduskoolituse viisid läbi üks prantslane ja üks filipiinlanna, siis SEP viib läbi suur must mees Sri Lankalt. Muide, eilse seisuga töötab QR-is 102 erinevat rahvust.

Rääkides erinevatest kultuuridest, siis eilselt koolituselt jäi mul päris palju lahedaid ja kasulikke asju meelde. Näiteks, kui kingid hiinlasele kella, siis tea, et annad talle sellega märku, et on tema aeg surra. Bulgaarlased on eriti lahedad: kui tavaliselt inimesed noogutavad pead nõustudes, siis bulgaarlased ütlevad sedasi "ei". Nii et olge siis ettevaatlikud. Araabiamaades pidavat olema väga hea ja tore komme restoranis pärast kena õhtusööki röhitseda, see on täiesti viisakas, sest tähendab kiitust kokale :). Kui meie tõstame pöidlad püsti, siis meie jaosk tähendab see, et kõik on hästi, kuid iraanis tähendab see sama, mis meie jaoks keskmine sõrm. Umbes sama teema on Lõuna-Aafrikas: kui paned peopesa ette, justkui sooviksid kedagi peatada, siis L-Aafrikas on selle tähendus veel hullem kui meie jaoks keskmine sõrm. Muidugi Egiptuses oleks tore elada, sest seal pidavat olema tavapärane, et lennukisse tuleb perekond. Mees jalutab pilet näppus, naine kannab kotte ja lapsi jms, isegi kui ta on rase. Ja ei ole viisakas seda naist aidata, sest siis näitad sellele mehele, et ta on möku ja ta võib väga kurjaks saada. Ja muidugi kõige lahedam on Qatar ise: nimelt on islamimaades, ka Qataris, gayelu täielikult keelatud ja karistatav vangla ja surmanuhtluse ja mille kõigega. Aga siin ei tohi näiteks mees ja naine tänaval käest kinni hoida, kui nad ei ole ametlikult abielus, kuid mees ja mees võivad käest kinni käia. Nende jaoks ei ole see märk kahe mehe gay suhtest vaid sõprussuhtest. Nii et siin võibki kohata vanamehi valgetes rüüdes, kes hoiavad käest kinni või on teineteisel käevangus. Selline elu siis :)

Eile käisin osaga meist väljas, niisama hängimas ja uusi kohti avastamas. Tegime ilusaid pilte. Tahtsime minna kuhugi välja ilusasee kohta sööma, kuid lõppude lõpuks sõin ikka kuskil kaubamajas kevadrulle :)

Aga nüüd lähen vaatan taaskord midagi süüa ja siis peab riideid triikima :) Ei ole lihtne siin mul ...

3 comments:

  1. Hehee, tänud kasuliku info eest. Jääb mulje, et mujal riigis ära liiguta kulmu ka, muidu võid veel solvata kedagi, naljakas :D

    ReplyDelete
  2. Eks need kombed on jah igal pool erinevad ja kohati lausa meie jaoks kummalised või isegi naljakad. Ja nende kõigi kommetega tuttavaks saamine võtab omajagu aega. Aga meie Rauno on tubli ja õpib kõik kiiresti ära :)

    Tore on kuulda (loe: lugeda), et sul on seal huvitav ja läheb ikka hästi :):)

    ReplyDelete
  3. No ma ju ütlesin kohe, et Sa oled oivik ja saad väga hästi hakkama!

    ReplyDelete